Kako osvojiti nagradu?Kao i u bilo kojoj drugoj nagradnoj igri, i u igricama na blogovima postoje određena pravila i uslovi koje morate ispuniti kako bi stekli pravo da učestvujete. Vodite računa o tome kako vas ne bi diskvalifikovali.

 • Novi mail! Pre nego što počnete da se igrate bilo bi dobro da napravite novu e-mail adresu koja će vam služiti samo za igrice. Zbog čega je potrebna nova adresa? Morate znati da kada god ostavite svoju adresu na nekom sajtu ili blogu postoji velika verovatnoća da će je neko iskoristiti za slanje spam poruka i da ćete verovatno dobijati dosta neželjene pošte.
   
 • Twitter i Facebook nalog. Ako nemate, napravite Twitter i Facebook profil. Na većini blogova ostvarujete pravo na dodatni unos ukoliko pratite blog i na Twitteru i lajkujete njegovu Facebook stranicu. 
 • International giveaway. Pažnju vam je privukla nagrada na stranom blogu, ali pre nego što odigrate proverite obavezno da li je bloger spreman da nagradu salje i u inostranstvo ili je igra rezervisana samo za čitaoce iz njegove zemlje. Ukoliko je namenjena svim čitaocima biće označena kao international giveaway ili open worldwide.
   

 • Čitajte! Pražljivo čitajte šta se od vas zahteva - da li dodatne unose upisujete u odvojenim ili u samo jednom komentaru. Ako se od vas zahteva da lajkujete FB stranicu, pratite korisnika na Twitteru, tvitujete - učinite to jer na taj način povećavate broj vaših unosa, a samim tim i šanse. Tako da bi bilo stvarno šteta da učinite sve to i ostavite podatke u samo jednom komentaru i ostvarite samo jedan unos a vaš trud pada u vodu.
   
 • Vaš kontakt. Ne zaboravite da u svom komentaru ostavite e-mail kako bi vas bloger mogao kontaktirati ukoliko random.org odabere baš vas.
   
  Odigrali ste, sad vam ostaje da čekate rezultate i držite pesnice:)

 • Često proveravajte svoj mail!  Nakon objavljivanja dobitnika na blogu, vlasnik bloga obaveštava dobitnika o tome putem maila i očekuje da mu dobitnik pošalje svoje podatke i adresu kako bi mogao da mu prosledi nagradu. Ukoliko ste dobitnik ŠTO PRE odgovorite na mail jer vecina blogera daje određeni rok (24, 48 ili 72 sata) u kome morate da odgovorite na mail a ukoliko to ne ucinite i zakasnite, bira se drugi dobitnik i vi ostajete bez nagrade. Zbog toga pratite datume kada se igre završavaju i redovno proveravajte svoj mail.

Nemojte da se obeshrabrite ako na početku ne dobijete ništa. Ako se spremni da odvojite vreme i redovno posećujete blogove,komentarišete i čekate - trud će vam se sigurno isplatiti!:)